Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Curry van lamsbout en aardappel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 el arachide-olie
1 rode ui, in ringen
500 gr lamsbout, in reepjes
1-2 el fijngesneden gemberwortel
2 el rode currypasta
2½-3 dl kokosmelk
750 gr aardappelen
300 gr ongeschilde courgette, in plakjes
150 gr kleine spinazieblaadjes
zout en peper
2-3 el fijngesneden koriander

Bereiden

Verhit de olie en bak hierin op hoog vuur de ui en het lamsvlees in 4-5 min rondom lichtbruin.
Roer er de gemberwortel en currypasta door en schep alles goed om. Verwarm de currypasta enkele minuten. Schenk de kokosmelk erbij en voeg de aardappelen toe. Stoof het gerecht circa 15 min op een zacht vuur tot de aardappelen gaar zijn. Voeg dan de courgette en spinazieblaadjes toe en verwarm het gerecht nog 4-5 min. Breng op smaak met zout, peper en koriander.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Shoarmavlees met groenten en rijst in de wok
Lamsbout met Italiaanse kruidenkorst (10 min recept)
Duivelse koteletjes en compote van tropisch fruit met nootmuskaat (4 pers)
Geroosterde lamskoteletjes met kurkumarijst
Lamsschouder, gevuld

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes